بیانیه رئیس دانشکده علوم به مناسبت سالگرد شهادت استاد اسوه علامه شهید مطهری (رضوان الله تعالی علیه) و هفته بزرگداشت مقام معلم و استاد - دانشکده علوم
بیانیه رئیس دانشکده علوم به مناسبت سالگرد شهادت استاد اسوه علامه شهید مطهری (رضوان الله تعالی علیه) و هفته بزرگداشت مقام معلم و استاد
بسم الله الرحمن الرحیم
۱۲ اردیبهشت سالروز شهادت و عروج علامه شهید، اندیشمند صدیق، دانشمند سدید آیت الله استاد مرتضی مطهری رضوان الله تعالی علیه است.
یاد و خاطره او را که به حق معلمی اسوه، اسطوره بصیرت، مطهر اندیشه ها، ایدئولوگ و نظریه پرداز اسلامی، فیلسوف شهیر، جهادگر عرصه تعلیم و تربیت، استاد تراز انقلاب اسلامی بودند را گرامی می داریم و 12 اردیبهشت را که عطف به این موضوع بعنوان روز استاد و معلم نامگذاری شده را ارج می نهم و این مناسبت سترگ، الهام بخش و ارزشمند را به محضر همه ی همکاران فرهیخته و معلمین راستین کشور بالاخص همکاران گرانقدرم که ردای معلمی پوشیده و در کسوت استادی هستند تبریک عرض می کنم. از خداوند علیم و حکیم می خواهیم که در عرصه ی علمی و پیگیری حقیقت ها و کشف واقعیت ها و عرضه آن به بشریت و بالاخص به نسل جوان بتوانیم تالی تلو آن عالم مجاهد و حکیم فرزانه باشیم.
اقتضائات زمان حاضر بالاخص تهاجمات فکری، شناختی و فرهنگی ایجاب می کند که شهید مطهری و اندیشه ی مطهر وی را بیشتر بشناسیم و در مواجهه با شرایط مشابه از کنش های فکری او الگو و الهام بگیریم.
شهید مطهری در فریمان طلوع کرد و فر فریمان شد، بسان خورشیدی در خراسان درخشید و نور وجودی اش در حوزه و دانشگاه فراگیر شد تا فخر ایران و ملاصدرای جهان اسلام در این عصر شود. تقریبا بیشتر کتاب ها و آثار او پاسخ به مسائل فکری عصر و زمانه هستند.
او شاگرد ممتاز مکتب مجدد دین، رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی قدس سره الشریف بود. در زمان هجرت آن یار سفر کرده همراه با هم شاگردی های خود مکتب و طریقت او را بسط دادند تا گفتمان مبتنی بر حقیقت شریعت در ذهن مخاطبان و جامعه قوام یابد و در جهت گیری به سمت روشنایی حقیقت و عدالت موثر واقع شود. او حقیقتا فرزند فکری حضرت امام ( ره) بودند به همین خاطر امام او را با عنوان پاره تن خود توصیف نمودند.
در زمانی که بعضی با سلاح توخالی، ناکارآمد و انحرافی مارکسیسم و ماتریالیسم آن هم در جامعه ای که امکان رشد همچون بذر های مسمومی وجود نداشت مدعی مبارزه با امپریالیسم و استبداد شاهی بودند شهید مطهری با نقد مارکسیسم و تبین علل گرایش به مادیگری از یک طرف و ارائه دقیق جهان بینی توحیدی و تبیین عدل الهی و فطری بودن دین از طرف دیگر جایگاه خدا در اندیشه انسان و ولا ها و ولایت ها را ارائه می کردند تا هدف زندگی و زندگی جاوید را در اندیشه برتر و هستی توحید محور را با تفکر ناب و منطقی آموزش دهند و جوانان را از تفکرات مخرب و مسموم ماتریالیسم نجات دهند.
او در اوج ترویج بی حجابی در جامعه آنروز مسئله حجاب را تبیین کردند تا حضور دستورات الهی در زندگی بشر بهتر مشاهده شود.
او با ارائه پاسخ های دقیق، علمی، منطقی و به روز به مسائل و مشکلات فکری، در قامت یک اصلاح گر و مطهر اندیشه ها ظهور پیدا کرد و با طرح تعلیم و تربیت در اسلام، فلسفه اخلاق، آزادی معنوی، فطرت و تربیت، حکمت ها و اندرزها، انسان کامل و ... بنیان فولادین و محکم تربیتی، عرفانی و اخلاقی اسلام را برای نسل ها بیان نمودند.
با سیری در نهج البلاغه اندیشه خواننده کتاب را با حکمت ها، بلاغت ها و فرازهای زندگی ساز این کتاب آشنا و در این سیر اندیشه را با درک حقایق این کتاب عظیم به صعود می رساندند.
او که یک فیلسوف بزرگ بود و شارح کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم، با نوشتن کتاب داستان راستان، راستی تعقلی و قصه های تاریخی واقعی را بجای داستانسرایی تخیلی عرضه نمود.
با تصنیف کتاب تماشاگه راز ( جمع آوری سخنرانی های وی در خصوص عرفان حافظ است) ، با اندیشه ای تیزبین و سخنانی دقیق عرفان لسان الغیب را به تماشا نشسته و آن را با مهارت حکیمانه به خواننده معرفی می کند.
استاد شهید علامه مطهری رضوان الله تعالی علیه، اکنون به عنوان استاد تراز انقلاب اسلامی و اسوه استادان و معلمان کشور دارای نقش سازنده و الگو و معیار سنجش سنجه های معلمی و استادی است.
لذا آشنایی با این استاد شهید، روش استادی، سیرت و آثار ارزشمند او شاهدی بر گام نهادن در مسیر صیرورت برای تحقق استاد در تراز انقلاب اسلامی است.
استاد و معلم پیشرو، آینده نگر، جهادگر، نوآور، بهروز، مهذّب، شاگرد پرور و عالم ساز و دانشمند پرور می تواند منشا تحولات بالنده و پیشرفت های همه جانبه باشد چرا که شکوفایی و ثمر بخشی بزرگترین سرمایه کشور ( جوانان) در دست معلمان و استادان است.
همانطور که در گذشته عرض کرده ام از نگاه اسلام معلم و استاد جایگاه ویژه و ممتاز دارد و بر همین اساس هم در انسانسازی و هم در تمدن سازی متعالی نقش محوری و بی بدیل معلم و استاد مورد تاکید است. در تجلیل از جایگاه رفیع معلم و در عظمت جایگاه استاد همین بس که معلمی رسالتی عظیم و ارزشمند در اسلام قلمداد می شود وتعلیم و تربیت از شئون الهی ذکر شده است و در سلسله متعالی این معنا اولین معلم بشریت خداوند علیم و حکیم میباشد. آنجا که به اقتضای رحمت فراگیر حضرت حق در زمینه آموزش و یاد دادن کتاب و بیان، حضرت رحمان خود را تعلیم دهنده ( معلم) کتاب و بیان معرفی فرموده است و همچنین در در قرآن کریم بر آموزگاری حضرت حق در فرآیند آموزش با قلم و آموزش آنچه انسان نمی دانست (یا هرگز نمی دانست) تاکید شده است. علاوه بر این، با تاباندن نور علم و حکمت برقلوب پیامبران و برگزیدگان خود آنان را بعنوان معلم جامعه بشری معرفی نمود تا چراغ پر فروغی برای هدایت انسان ها در طول تاریخ شوند تا انسان ها را با آموزه های نجات بخش و وحدت آفرین از همه تاریکیهای جهل، نادانی، کفر، ظلم، فساد و تفرقه خارج کرده و به نور علم، آگاهی، دانش، بصیرت و هدایت برسانند؛ لذا دومین معلم انسان ها در طول تاریخ پیامبران الهی و ائمه اطهار هستند، بر این اساس پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) بعثت خود را در کسوت معلمی معرفی فرمود: إنما بُـعِثْتُ مُعلّـماً، (من معلم برانگیخته شده ام). بر این اساس تعبیر زیبا و ماندگار «معلمی شغل انبیاست، انبیاء هم معلم بشر هستند» بوسیله مجدد دین در عصر حاضر در معرفی قداست و جایگاه این شغل بیان شد.
ضمن تبریک مجدد هفته معلم و استاد به محضر همه همکاران ارزشمند و گرانقدر از از همه ی جوانان و دانشجویان آینده ساز می خواهم که به تناسب سوالاتی که ممکن است در ذهن داشته باشند و یا به فراخور افزایش معلومات خود مطالعه آثار ارزشمند استاد شهید مرتضی مطهری(رضوان الله تعالی علیه) را در برنامه مطالعاتی خود قرار دهند.
در پایان از زحمات و خودگذشتگیهای بیدریغ همکاران دانشمندم که در جهت رشد و تعالی علم و ایمان، مهارت و فنآوری، فضیلت و فرزانگی، دانش و سرآمدی، بسط و تعالی فرهنگ، اخلاق و ارزندگی در راستای تربیت نسلی سازنده و رشید برای ساختن آینده ای بهتر برای نیل به تمدن ایرانی- اسلامی کوشش و جهاد می کنند تشکر و قدردانی نموده، سر تعظیم فرودآورده و از تلاش های شما گرامیان گرما بخش محفل دانایی و برنایی تجلیل و تقدیر نموده، از درگاه حضرت علیم، سرافرازی، موفقیت، عافیت و سلامتی روز افزون همه ی عزیزان را مسئلت مینمائیم.
همه باورمندانه بر این پیمانیم که بتوانیم در ظل توجهات حضرت حق در راستای بالندگی و سرآمدی دانشگاه های کشور و پرورش انسانهای عالم، عامل، بصیر و مؤثر برای ایران اسلامی، بیش از پیش گامهای موثر و بلندتری برداریم و ایران را که همیشه تاریخ خانه خوبان بوده است بیش از پیش در این مسیر تمدن سازی کمک نمائیم.
یوسف وند
رئیس دانشکده علوم
شناسه : 20135009